Новини

01 Ноември / 2017 г.

Кариера в България. Защо не? - Да!

За ГЕД бе чест да се присъедини към най-големия кариерен форум в България и да е сред 90-те топ компании, даващи възможности за развитие на млади, образовани и амбициозни хора. Радваме се, че нашето първо участие съвпадна с десетото юбилейно издание на форума.

ГЕД подкрепя каузата на „Кариера в България“, да върне българите с опит в чужбина, за да продължат развитието си в България. Надяваме се тези хора да покажат и внедрят наученото и видяното зад граница. Вярваме, че заедно можем да направим България едно по-добро място за живот.

За тези, които не успяха да посетят форума, можем да кажем: „Позитивен, информативен, вдъхновяващ“. Това е и мотото на инициативата.

Имахме удоволствието да се срещнем с млади, амбициозни и жадни за знания хора, да поговорим с  представители на фирмите-участници, търсейки обмяна на опит и контакти. Срещнахме и много други фирми, даващи възможности за реализация в България. Всичко това ни зареди с много позитивна енергия, за да продължим да работим и предоставяме възможност за реализация на млади хора.

Ние сме пример за фирма, която дава развитие на българи, учили и работили в чужбина. Наши колеги, взели решение да се върнат, успяват да разгърнат своя потенциал и ни показват работещи и утвърдени модели от други държави. Изборът им не е бил труден. Те знаят, че тук, в България шанса и възможностите са големи и неограничени. И сега казват: Правилното решение е, че се върнахме! Можете да прочетете интервютата на Петя Първанова и Иван Стайков, в които те споделят детайли за своя опит и причините да се завърнат в родината.

Силно впечатление ни направи това, че участниците, с които се срещнахме, оцениха високо факта, че ГЕД е семейна фирма и припознаха голяма част от нашите ценности. Успяхме да се докоснем и до ценностите, ентусиазма и желанието за развитие на тези хора.

В заключение можем да кажем, че форумът „Кариера в България“ бе успешен за ГЕД по много причини, една от които е, че екипът ни порасна!  

Можете да разгледате и предложенията ни за работа в ГЕД  тук.