Новини

17 Ноември / 2017 г.

ГЕД на COPI’s

Екипът на ГЕД участва на шестото издание на изложението за печатни и рекламни комуникации в България – COPI’S, което се проведе от 2 до 4 октомври 2017 г. В настоящата статия искаме да споделим с вас своите позитивни впечатления.

Тази година събитието беше изключително цветно, забавно и изпълнено с положителна емоция. На него присъстваха професионалисти от производството, дистрибуцията и търговията с печатна, светлинна, външна и сувенирна реклама. Те бяха обединени зад идеята за иновативно развитие на индустрията в страната.

Мотото на събитието беше “Competition in colors”, а изложителите му придадоха огромно значение и допълнителна стойност, показвайки най-доброто от „цветовете“ на своята индустрия. Тъй като бяха дошли специалисти от всяка сфера на печатната и рекламната индустрии, те правеха палитрата на изложението още по-многоцветна.

Видяхме и се запознахме с изключителни професионалисти от различни сегменти на печатния и рекламния бранш – от всякакъв тип сувенирна реклама, през печат върху различни материали и повърхности (текстил, дърво, балони и др.) до иновативни технологии, 3D визуализация, онлайн комуникация и още много други.

На изложението срещнахме също и изключително интересни посетители, търсещи комуникационни решения за себе си или своя бранд. Те проявяваха увереност и структурираност в това, което търсят. У голяма част от тях видяхме целеустременост и желание за развитие чрез прилагане на иновативните решения, представени на изложението и на българския пазар като цяло.

Тази година ние от ГЕД решихме да покажем част от предлаганите от нас софтуерни решения за дизайн и проектиране, комуникация с клиенти, проверка и корекция, автоматизация и други. Повече информация за представените продукти можете да прочетете в секция Софтуер на нашия сайт.

По този начин се отличихме като ярък представител сред изложителите, защото успяхме да извадим наяве една доста скрита, но немаловажна част от пазарната комуникация. Също така, се опитахме да предадем на изложителите и посетителите част от сплотения дух и екипна работа на нашата семейна фирма. Представихме и дейностите на направление от дизайн до печат, в което предоставяме услуги за дизайн, продуктова фотография, създаване на рекламни материали за кампании и събития, предпечатна подготовка и печат.

По време на изложението наши партньори на щанда бяха Corte Diletto, предоставяйки своето ароматно кафе Illy на посетителите. Тази идея се хареса както на гостите на изложението, така и на изложителите, тъй като всички можеха да получат своята чаша кафе само срещу визитка. Над 200 човека ни посетиха и размениха с нас свой контакт, като получавайки освежаващата си напитка, успяваха да ни споделят малко за своята дейност и да поговорим как можем да си бъдем полезни в бъдеще.

Организаторите на COPI’S дадоха възможност на изложителите да изявят себе си и по друг начин - под лекционна форма, давайки полезна информация на всеки, който желае да получи такава.

Сред неформалните лекции имаше изключително интересни теми като: видове печат; различни типове комуникация; рационализиране на печатния процес; създаване и работа с графични изображения и др. Презентацията на ГЕД на тема „Стандартизация и оптимизация и автоматизация на процесите“ представи Иван Стайков. Материал по темата можете да намерите в бр. 3 / 2017 г. на списание „Опаковки и печат“.

В допълнение, участвахме и в серията интервюта на bTV Media Group, където Иван Стайков беше попитан за посоката на развитие на софтуерите в полиграфията. Пред камера той говори за тенденциите за автоматизация на софтуерните решения. Също така обясни как те стават по-лесни за използване от потребители с различно ниво на подготовка, по-обхватни във функциите си и съответно постигнатите резултати.

Целият екип на ГЕД с радост заявяваме, че тазгодишното издание на изложението COPI’s ни донесе много усмивки, интересни запознанства и полезна информация. А най-важното, което остави у нас е още по-силна вяра в бъдещото развитие на печатната индустрия и комуникационния бранш в България.

Промо видео от изложението – COPI’s EXPO 2017

Ще се радваме да участваме на изложението и през 2018 г. Благодарим!