Начало | За нас | История

История

Награди
(1992)

ГЕД - Началото

Започнахме като малко студио за предпечат, разположено в едно таванско помещение в сграда, близо до Хемус. Оттогава сменихме много офиси, но желанието да предоставяме на клиентите си най-доброто, на което сме способни, остана все така силно.
(1996)

ГЕД става дистрибутор на Scitex

Станахме дистрибутор за продуктите на компанията Scitex, която специализираше в производството на оборудване за широкоформатен печат.
(1998)

ГЕД продава първия CTF

Първата продажба на експонатор на филми стана факт през 1998 г. и даде началото на развитието на фирмата като дистрибутор на професионална техника за българската индустрия.
(2004)

ГЕД продава и първото CTP на CREO

През тази година в ГЕД осъществихме продажбата на първия термален експонатор за офсетови пластини с марка CREO.
(2006)

ГЕД става дистрибутор на Kodak, JURA JSP и Degraf

Това е годината, в която станахме партньор на глобалната технологична компания Kodak. В същата година осъществихме партньорство и с производителите JURA JSP и Degraf.
(2010)

ГЕД става дистрибутор на Epson

Станахме представител и сервиз на Epson за техните инкджет широкоформатни принтери. Компания предлага висококачествени решения за различни индустрии и е водещ производител на широкоформатни принтери.
(2011)

ГЕД става представител на Kodak Alaris

През 2011 година ГЕД ООД става партньор на един от най-големите производители на професионални скенери в света Kodak Alaris. С новия партньор портфолиото на ГЕД беше обогатено с голям набор от устройства за различно натоварване и приложения.
(2015)

ГЕД става дистрибутор на Vianord, Creative Edge Software и Hybrid Software

Vianord произвежда голям набор от оборудване за проявяване и финишинг на клишета за флексо и летърпрес печат. През 2015 станахме представител и на софтуерните разработчици Creative Edge Software и Hybrid Software.
(2016)

ГЕД става партньор на Enfocus и притежател на сертификат SMETA

Станахме представител на компанията разработчик на софтуер за проверка и корекция на печатни файлове и на цялостни решения за автоматизация на процесите, свързани с тяхната обработка.
(2017)

ГЕД става представител на ONYX и CGS

От 2017 г. разработчикът на RIP системи и работен поток за управление на цвета и печата в широкоформатните печатници ONYX и разработчикът на софтуер за управление на цвета CGS вече са партньори на ГЕД.
(2019)

ГЕД става дистрибутор на Uteco

Това е годината, през която ГЕД стана дистрибутор на Uteco, водеща италианска марка за флексопечатни машини за широк кръг от приложения. Тя е символ на качество и постоянни иновации, които гарантират качествен печат.
(2020)

ГЕД става партньор на GMG Color, Adobe, ColorGATE, DELL, X-Rite

През 2020 г. ГЕД стана партньор на цели 5 емблематични за полиграфията производители с решения за управление на цвета, инструменти за графичния дизайн, набор от решения за цветни проби и редица технологични решения и услуги.