Начало | Общество | Проекти | Деца и младежи с увреждания имат нужда от микробус, за да получават грижа и образование!

Проекти

28 / 2023 г.

Деца и младежи с увреждания имат нужда от микробус, за да получават грижа и образование!

 
Деца и младежи с увреждания имат нужда от микробус, за да получават грижа и образование! 
 
Екипът на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Сърчице“, село Горски Сеновец, който се състои от 8 специалисти в момента работи по индивидуални програми с 23 деца и младежи с увреждания, които живеят в различни населени места от Община Стражица – Асеново, Стражица, Царски извор, Камен, Нова Върбовка, Лозен, Виноград, Бряговица, Сушица, Кесарево, Владислав. Всички те са с различна степен на умствена изостаналост.
 
Екипът прави всичко възможно, за да помага на децата да се развиват, за това и се обръща към вас за помощ.
 
Децата и младежите пътуват всеки ден, държавата осигурява транспорта на специалистите и педагозите, а децата се извозват с два микробуса, които са собственост на дома.
 
В момента обаче единият бус е сериозно повреден и не подлежи на ремонт. Разстоянията от населените места са големи и само с един бус за екипа е огромно натоварване и дори невъзможно да транспортира децата по график.
 
Екипът на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Сърчице“ набира средства, за закупуването на микробус с инвалидна платформа, за да осигурят сигурен транспорт, възможност децата да получават специализирана грижа и да се обучават училище.
 
Ако желаете, можете да ги подкрите на този адрес: https://platformata.bg/bg/kauzi/2103:7197-2023-07-03-10-52-14/details/campaign.html или да споделите публикацията в социални мрежи.
 
В екипа на ГЕД подкрепяме дома за деца и младежи с увреждания "Сърчице" когато и както имаме възможност. Дори понякога си вътрешно си разменяме подаръци, изработени от децата като мартенички и сувенири :)