Начало | Общество | Проекти | Да подарим мартеница с усмивка

Проекти

13 / 2019 г.

Да подарим мартеница с усмивка

Младите възпитаници на Дневен център за деца и младежи с увреждания “Сърчице” изработват прекрасни авторски мартенички

 

Пролетта идва, а с нея и доброто настроение у всички ни. Една от най-хубавите пролетни традиции в България е празникът на Баба Марта. Всяка година с настъпването си март месец дарява радостни усмивки на много хора. Разменяме си мартенички със семейства, приятели, колеги. Подбираме и подаряваме плетените червено-бели символи с пожелание за здраве, а някои от нас дори ги изработват сами, вплитайки в тях и лично усилие и любов. Така накитите оставят истински приятно чувство у нашите близки. А вие подбрахте ли какви мартенички да подарите тази година?

За да се подготвим своевременно за празничното разменяне и да подкрепим една добра кауза, решихме да споделим с вас благородната инициатива. И тази година децата и младежите от Дневен център за деца и младежи с увреждания “Сърчице” са изработили прекрасни мартенички с много труд и настроение. Можете да подкрепите тяхната дейност като закупите някои от авторските мартенички. Децата и младежите са ги изработили изцяло ръчно с помощта на хората, грижещи се за тях.

 

Дневен център за деца и младежи с увреждания ”Сърчице” се намира в село Горски Сеновец, община Стражица, обл. Велико Търново. Капацитетът на центъра е 20 места, като в момента се посещава от 24 деца и младежи с умствена изостаналост. С всеки един от тях се работи по индивидуална програма, като всяко от децата получава медицинска рехабилитация, както и образователни услуги и информация, хранене и организиран транспорт.

Тяхното развитие и възпитание се подпомага от работещите в центъра чрез различни видове дейности като: арт-терапия, трудотерапия, музикотерапия, организация на свободното време и личните контакти. Заниманията за децата са разнообразни като са включени различни творчески техники, съобразени изцяло с индивидуалните особености и нужди на всяко едно от тях. С голям интерес и ентусиазъм те изработват фигурки от керамика, поздравителни картички за различни празници, красиви мартеници и ароматни свещи.

Можете да видите всички модели на Благотворителните мартенички, които децата са сътворили тази година. Според нас са страхотни :)

Ако искате да се включите в инициативата като си закупите мартенички можете да го направите директно от дома. Много от членовете в нашия екип вече го направиха. Можете да преведете по банков път сумата за избраните мартенички, като от счетоводството им ще Ви издадат необходимите счетоводни документи. Преди да го направите обаче, е желателно да уточните с тях - по телефон или чрез е-мейл какви видове и по колко от вид мартенички искате да поръчате, както и дали все още е налично количеството, а също и стойността на куриерската услуга.

 

Ето и банкова им сметка:

Притежател на сметката е: Сдружение:”Приятели на Горски Сеновец”

Банка ДСК, гр. В. Търново,

BG11STSA93000023667892,

BIC: STSABGSF.

 

За контакти с дом "Сърчице":

Тел. +359 886 114585

Е-мейл: biboteva@abv.bg

 

С молба да подарим усмивка, от дома “Сърчице” се обърнаха към нас, а ние обръщаме своя призив към вас. Нека тази пролет с усмивка и смирение да помогнем за сбъдването на поне една детска мечта. Нека да подарим усмивки на деца, които ги заслужават!