Начало | За нас | Събиране и използване на данни

Събиране и използване на данни

Политика за поверителност

ГЕД  ООД , наричана в рамките на този документ ГЕД е регистрирана съгласно Българското законодателство и се намира в гр. София, ул. Васил Друмев 36.

Телефон 02 8061 200, е-мейл за контакт във връзка с приложението на тази Политика mydata@gedbg.com

Тази политика описва начина по който обработваме и пазим Лични данни, които стават достъпни за нас чрез различни източници- нашият уебсайт, различни форми на е-мейл или лична комуникация, събития, различни документи, различни приложения, дигитални услуги и продукти, ползвани от Вас и др.

Тази политика е преразгледана и променена съгласно изискванията на Eвропейския Регламент за Защита на Лични Данни GDPR. Тя има за цел да Ви запознае по- пълно с процедурите и политиката на ГЕД към момента в тази област, както и да опише възможностите, които имате по отношение на събраната и използвана информация, свързана с вас.

Тази политика не е приложима по отношение на трети сайтове, или фирми, предлагащи различни дигитални услуги, с които ГЕД може да установява контакти.

ГЕД не събира и не ползва чувствителни лични данни, каквито са пол, възраст, етническа или религиозна принадлежност, сексуална принадлежност и др. подобни. В случай че вие доброволно сте предоставили подобни данни, ползвайки и попълвайки различни форми за обратна връзка, ние ги изтриваме и не ги въвеждаме в нашата база данни.

Фирма  Гед никога и по никакъв повод не продава и не предоставя на други лица, организации или фирми каквато и да е лична информация, с изключение на случаите в които това се изисква съгласно закон, или съдебно решение.

  1. Какви лични данни събираме:

Информация, която ни предоставяте самите Вие:

* когато се регистрирате на нашия уебсайт, за събития, присъствате на събития, или срещи- имена, служебен е-мейл адрес, служебен адрес, телефон, длъжност, организация в която работите, други данни съдържащи се във визитка, или форма за контакт, която сте ни предоставили.

*  информация, необходима за изготвяне на договори и/или фактури- имена, ЕГН, адрес, дата на раждане и други- съгласно законовите изисквания в съответната област.

Информация, която се събира автоматично- вашият IP адрес, друга обобщена не-идентифицираща Ви информация, която сайтът събира автоматично чрез използване на технологии ( напр. бисквитки) за събиране и измерване на подобна информация- напр. общ брой посещения, общо прочитания на даден материал и др. подобни.

  1. За какви цели събираме и съхраняваме лични данни- целите за които събираме  и съхраняваме данни са изцяло професионални и служебни:
  • за да поддържаме контакт с вас и да ви предоставяме различна професионална и маркетингова информация, информация за обучения и събития в професионалната област в която функционира Фирмата ни- чрез Месечния ни бюлетин, информация за събития които провеждаме ние, или доставчиците ни, информация за продукти  и текущи промоции, както и за да таргетираме тази информация, така че тя да отговаря на професионалните ви интереси.
  • За да ви предоставяме информация подобряваща или свързана с ползването на продуктите които предлагаме на пазара
  • За да осигурим необходимата сервизна поддръжка на продуктите и услугите които предоставяме на пазара
  • За да осъществяваме нормалната си търговска дейност и производствена дейност- да изпращаме  и получаваме информация за поръчки, информация за доставки, обсъждане на казуси, обработка на файлове, предоставени от вас и др. подобни
  • Във връзка със сключване на различни видове договори, изпращане/получаване на фактури, обработка на информация съгласно законови изисквания, предоставяне на информация на държавни институции съгласно законови изисквания, обработка и съхраняване на информация за защита на търговски интереси
  1. Правни основания за събиране, съхраняване и обработка на лични даннисъгласно изискванията на Европейския регламент за защита на личните данни ГЕД трябва да има правни основания за да събира, обработва и съхранява личните ви данни. Тези основания се различават в зависимост от целите за които се събират и обработват съответните данни:
  • В някой случаи ние изискваме вашето съгласие за да събираме, съхраняваме и обработваме ваша лична информация, за изпращане на бюлетини, нюс-леттери, съобщения. В случай че изберете да ни предоставите вашето съгласие, вие ще имате правото да го оттеглите във всеки един момент като заявите вашето желание или в съответния бюлетин, съобщение чрез кликване на бутон за отказ, който винаги ще присъства, или като изпратите е-мейл на адреса за съобщения, свързани с лична информация, който се намира в  контактната информация по- долу. Моля имайте предвид, че оттеглянето на вашето съгласие няма да има реверсивна сила, тоест няма да се отрази на обработването което вече е било направено през изминалия период.
  • В други случаи вашата лична информация се обработва съгласно законови изисквания, или във връзка с подписване на договор на който вие сте страна. Вие няма да имате възможност да промените избора си, или в случай че изберете да го промените, това ще повлияе на нашата възможност да Ви предоставим продукта, или услугата, която би била наше задължение съгласно съответния договор.
  • Има и случаи в които ще обработваме вашите данни на основание и следствие на търговски интерес на ГЕД- за да ви информира за услуги и продукти, за научни разработки, или за нови възможности, или за възможности за обучение. Вие имате възможност да се откажете от получаването на подобна информация, като изпратите съобщение до е-мейл адреса, намиращ се в контактните данни по- долу.
  • В случаите, когато вашата информация се обработва и използва с цел предоставяне на съответната услуга по поддържане на оборудването и софтуерите които ГЕД доставя, продава и поддържа, вие ще имате възможност да оттеглите своето съгласие за обработване на данните ви. В случай че изберете тази възможност, това ще повлияе на възможността на ГЕД за предоставяне на тези услуги, както и на съответните договорни условия.  
  • Управление на лицензи- при продажбата и инсталирането на софтуери, особено при предоставяне на права за ползване „Като услуга“  се предоставят лицензни права в съответствие с условията на всеки доставчик. Това включва технически средства, необходими, за да се активира ползването на съответни функционалности, или съответно за лимитиране на част от функционалностите до нивото за което сте заплатили съответните  лицензни права. Като част от този процес ГЕД събира и или съхранява на местно ниво, или предоставя на съответните доставчици, собственици на софтуерните продукти данни, които осигуряват отдалечен достъп- като парола, име на потребител, връзка между име и съответно ID, идентификационен номер на компютъра, номер на платформа, аккаунт на който е активиран лиценза, IP адрес и други данни от подобен характер. Събирането и обработването на тези данни е на законово основание и евентуален избор за оттегляне на съгласие за по- нататъшно предоставяне на съответните данни би повлияло на възможността за предоставяне на съответната услуга.
  1. Споделяне на данни с трети страни
  • ГЕД може да предоставя данни на трети страни във връзка с осъществяване на различни рекламни и маркетингови цели. Тези данни са обобщени и анонимизирани и са получени чрез бисквитки и други технологии за проследяване на активности на сайта ни.
  • В някой случаи ГЕД може да участва в он- лайн поведенчески рекламни кампании (това в някой случаи се нарича ре-таргетирана реклама, или реклама, базирана на интереси). Можете да установите тези сайтове по иконката  „AdChoices“ в съответната реклама. В тези случаи нашите партньори могат да са получили достъп да ваши данни вследствие на бисквитки, намиращи на нашия сайт, на други сайтове които сте посещавали, както и на други ваши активности в дигиталното пространство и ползват тази информация за да ви предоставят реклама, отчитаща вашите интереси. Можете да изберете да се откажете от тези рекламни съобщения като кликнете на иконката „ AdChoices“ и на съответния сайт да промените данните за сайтовете и страниците които сте разглеждали, която информация се използва при подобен вид реклама.  Има случаи в които тези трети страни може да продължат да събират данни за вашите интереси, но няма да ги използват за изпращане на рекламни съобщения. Можете да се откажете и сега като използвате http://youradchoices.com
  • Бисквитки:

– Системно необходими бисквитки: Това са бисквитки, без които функционирането на сайта е невъзможно или се поставя под висок риск. Тук спадат бисквитки за навигиране в уебсайта, запазване на попълнената информация при преминаване между различните стъпки, както и при вход или регистрация. Системно необходими са, също така бисквитките, осигуряващи контрол върху сигурността на връзката и защитата от нежелани външни намеси. Този тип бисквитки, често се определят като временни или сесийни, тъй като се съхраняват временно и изчезват след затварянето на сесията на браузъра. –

  • Бисквитки за функционалност- Тази категория бисквитки служи за улесняване на потребителя при използване на уебсайта и съобразяване с индивидуални предпочитания на потребителя. Бисквитките за функционалност включват бисквитки за разпознаване на устройство, запазване на предпочитания относно език и размер на шрифта и други. Този тип бисквитки, могат да се съхраняват по-дълго време на устройството, те могат да бъдат използвани при повече от една сесия на браузъра и се наричат постоянни.
  • Бисквитки на трети страни, за ефективност, анализи и реклама Бисквитките за анализ служат за събирането на статистическа информация

Можете да изберете да се откажете от събирането на лични данни чрез бисквитки  чрез Деактивиране на бисквитки Като потребител имате възможност да контролирате използваните бисквитки, да изтривате запазените на Вашето устройство бисквитки, и да деактивирате употребата на бисквитки занапред. Подробни инструкции за различните браузъри и операционни системи можете да откриете на адрес http://www.aboutcookies.org/. Имайте предвид, че блокирането на бисквитки ще се отрази на начина, по който работи уебсайтът, като може да доведе до нарушено функциониране на сайта.

  • ГЕД събира, обработва и предоставя информация на съответните Компетентни органи, които по силата на нормативен акт имат правомощия да изискват от ГЕД предоставянето на информация, сред която и лични данни, като например – НАП, български съд или съд на друга държава, различни надзорни/регулаторни органи като Комисия за защита на потребителите, органи с правомощия по защита на националната сигурност и обществен ред;
  1. Срок на съхранение на личните Ви данни Продължителността на съхранение на личните Ви данни зависи от целите на обработването, за които са събрани:
  • Личните данни, обработвани с цел сключване/изменение и изпълнение на договор за предоставяне на електронна съобщителна услуга/лизинг на устройство се съхраняват за срока на действие на договора и до окончателно уреждане на всички финансови отношения между страните, или 7 до 10 години с цел осигуряване на данъчен контрол и защита на бизнес интерес на фирмата.
  • Личните данни, обработвани с цел издаване на счетоводни/финансови документи за осъществяване на данъчно–осигурителния контрол, като но не само – фактури, дебитни, кредитни известия, приемо-предавателни протоколи, договори за предоставяне на услуги/лизинг на устройства се съхраняват поне 7 до 10 години
  • Личните данни събирани и обработвани във връзка с трудово-правни отношения се съхраняват мин. 50 години- съгласно нормативните изисквания
  • Лични данни, събирани и обработвани съгласно предоставяне на услуги по различни договори се съхраняват за срокове съгласно условията на съответния договор и съгласно необходимостта от защита на съответния бизнес интерес.

 

  1. Защита на личните Ви данни: ГЕД събира , обработва и съхранява лични данни съгласно вътрешни процедури и при спазване на съответните законови изисквания. За осигуряване на адекватна защита на данните на компанията и своите клиенти, ние прилагаме различни  организационни и технически мерки.
  2. Вашите права:

* Право на информация: Вие имате право да поискате:

- информация за това дали отнасящи се до вас данни се обработват, информация за целите на това обработване, за категориите данни и за получателите или категориите получатели, на които данните се разкриват;

- съобщение в разбираема форма, съдържащо личните ви данни, които се обработват, както и всяка налична информация за техния източник;

* Право на корекция:  В случай, че обработваме непълни или сгрешени/грешни данни, Вие имате право, по всяко време, да поискате: да заличим, коригираме или блокираме Ваши лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на закона;

* Право на възражение: По всяко време имате право да: възразите срещу обработването на личните Ви данни при наличие на законово основание за това; когато възражението е основателно, личните данни на съответното физическо лице не могат повече да бъдат обработвани;

* Право на жалба: В случай, че смятате, че нарушаваме приложимата нормативна уредба, Ви молим да се свържете с нас за изясняване на въпроса. Разбира се, имате право да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни.

 

Заявленията за достъп до информация или за корекция се подават лично или от изрично упълномощено от Вас лице, чрез нотариално заверено пълномощно. Заявление може да бъде отправено и по електронен път, по реда на Закона за електронния документ и електронния подпис.

ГЕД  се произнася по Вашето искане в 14-дневен срок от неговото подаване. При обективно необходим по-голям срок – с оглед събиране на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността ни, този срок може да бъде удължен до 30 дни. С решението си ГЕД може да даде, или откаже  достъп и/или исканата от заявителя информация, като мотивира отговора си.